Vacatures bij MDK

Uitgelicht

Projectleider hydrologie en meteorologie in Oostende 

Jij zorgt voor het opmeten van golfhoogtes en getijhoogtes en verzamelt gegevens die noodzakelijk zijn voor de scheepvaart en de opmaak van weerberichten. Daarnaast begeleid je ook nog verschillende projecten zoals de bouw van nieuwe meteoparken. Ook stuur je verschillende technische studies aan en werk je samen met verschillende collega’s binnen de organisatie en externe partners. Samenwerken is dus iets wat je graag doet.  Solliciteren kan tot en met 15 mei 2020.

meer info over de vacature Projectleider hydrologie en meteorologie

Verkeersleider in Zandvliet

Als verkeersleider bij de afdeling Scheepvaartbegeleiding beheer je de verkeersstromen op de maritieme toegangswegen van en naar de Vlaamse zeehavens door het geven van aanwijzingen en informatie aan de verkeersdeelnemers.  Je volgt vanuit een verkeerscentrale continu het scheepvaartverkeer via het radarscherm en via marifoonkanalen op.  Je anticipeert op mogelijke gevaarlijke situaties. Zo draag je bij tot een veilig en vlot verloop van het scheepvaartverkeer. Je leert de knepen van het vak aan de hand van een intensieve opleiding. Solliciteren kan tot 4 mei 2020.
Meer info over de vacature Verkeersleider

Jobstudent veerdienst Oostende (4 vacatures, 2 in juli, 2 in augustus)

Je bent verantwoordelijk voor het aan- en ontmeren van het schip en helpt bij het in- en uitstappen van passagiers. Je ondersteunt de schipper door allerlei dekwerkzaamheden te verrichten en/of communicatie-activiteiten te vervullen. Je houdt het schip proper en in goede staat (bv. materiaal op juiste plaats opbergen, beschermkledij onderhouden,…). Je werkt onder leiding van de gezagvoerder van het vaartuig. Solliciteren kan tot en met 30 april 2020.
Meer info over de vacature Jobstudent veerdienst Oostende

Vacature projectleider hydrometeo

Ben je geboeid door alles wat te maken heeft met oceanografie en hydrografie, meer in het bijzonder door getij- en stromingsleer? Kent het uitvoeren van getijanalysen en harmonische vooruitberekeningen voor jou geen geheimen meer? Heb je interesse in de ontwikkelingen op vlak van IT en beschik je over een ruime kennis van programmeren? Dan ben jij misschien de nieuwe collega die we zoeken.

Als projectleider hydrometeo:

  • voer je studies en meetcampagnes uit om hydrometeorologische data in te winnen
  • zal je beperkte specifieke modelleringen uitvoeren ter ondersteuning van de hydrometeorologische projecten
  • ontwerp en bouw je hydrometeorologische meetinfrastructuur, inclusief elektromechanische uitrusting en de integratie van specifieke meetapparatuur
  • maak je producten op in functie van getij en stroming

Meer info over de functie en wat we te bieden hebben vind je hier.

Vacature technische cel – Scheepvaartbegeleiding

Scheepvaartbegeleiding is op zoek naar ondersteuning voor de technische cel.

Je belangrijkste taak bestaat uit het ondersteunen van de ingenieurs bij hun projecten en opdrachten. In dit kader sta je o.a. in voor werfopvolging van technische projecten, het (helpen) implementeren van Europese maritieme verplichtingen, het opmaken van verslagen van vergaderingen… Ook zorg je ook voor de technische back-up van de ingenieurs tijdens hun afwezigheid. Daarnaast wordt je ook de ICT-coördinator van de afdeling.

De vacature met meer info over de job vind je hier: http://www.vdab.be/vlaamse-overheid/jobs#/vlaamse-overheid/jobs/53764197?dagweekmaand=9000&srch_subset=VLAAMSE_OVERHEID_ALGEMEEN&p=1&wat=ondersteuner

voor meer informatie over de afdeling en de functie kan je een kijkje nemen op www.scheepvaartbegeleiding.be