Overhandiging opbrengst Raveelwandelingen

overhandiging opbrengst Raveelwandelingen

overhandiging opbrengst Raveelwandelingen

Op woensdag 10 juli 2013 overhandigde Yves Goossens in aanwezigheid van Marleen De Muer, weduwe van kunstenaar Roger Raveel, en Marc Loy, voorzitter van de gidsenkring Lange Nelle, de 1770 euro opbrengst van de ‘Raveelwandelingen’ aan prof. dr. Yves Benoit (UZGent en Kinderkankerfonds). De gidsenkring voegde er zelf nog 500 euro aan toe.

Als eerbetoon aan Raveel organiseerden de stad Oostende, de gidsenkring Lange Nelle en VLOOT tijdens enkele weekends in mei en juni begeleide bezoeken aan het VLOOT-gebouw in Oostende. De bezoekers konden er de kleurrijke muurschilderingen van Roger Raveel ontdekken, die twee verdiepingen sieren en één van zijn weliswaar zelden voor het publiek ontsloten topwerken is. De gegidste rondleidingen brachten 472 geïnteresseerden naar het directiegebouw.

In zijn dankwoord stelde Yves Benoit dat het dankzij dergelijke initiatieven en deze bijdragen is dat het Kinderkankerfonds aan door kanker getroffen kinderen en hun ouders net die aanvullende hulp kan bieden die niet door andere instanties zoals ziekenfonds en overheid voorzien wordt.  Het via de Raveelwandelingen ingezamelde geld was bijzonder welkom.

Yves Benoit en de andere aanwezigen kregen zelf ook nog een rondleiding, waarbij Marleen De Muer niet naliet zelf nog enkele anekdotes en citaten van haar echtgenoot mee te geven. Via haar was de overleden meester dan ook zelf nadrukkelijk aanwezig. Marleen De Muer had ook tal van Raveelboeken ter beschikking gesteld, die verkocht werden tijdens de rondleidingen en waarvan een belangrijk deel van de opbrengst ook ten goede kwam van het kinderkankerfonds.

Beelden van de overhandiging vindt u hier.

SIMON STEVIN krijgt bezoek van de leden van de parlementaire commissie

mmissie aan SIMON STEVIN

mmissie aan SIMON STEVIN

Op dinsdag 9 juli bracht de Parlementaire Commissie van Mobiliteit en Openbare Werken een werkbezoek aan boord van de SIMON STEVIN.

Naast Jan Peumans (voorzitter van de commissie en voorzitter van het Vlaams Parlement) sloten ook commissieleden Lies Jans, Els Kindt en Dirk de Kort aan.Commissiesecretaris Klaas Brusselmans en Minou Esquenet (kabinetssecretaris van Vlaams minister Hilde Crevits) vervolledigden de delegatie.

Zij werden ontvangen door Carl Decaluwe (gouverneur van West-Vlaanderen en voorzitter van de Raad van Bestuur van het VLIZ), Jan Mees (directeur VLIZ) en Yves Goossens (algemeen directeur VLOOT en lid van de raad van bestuur van het VLIZ).

Gezagvoerder Tom Rappé en zijn bemanning, kapt. Kevin Depuydt (VLOOT), Tina Mertens (VLIZ) en Karen Rappé (VLIZ) leidden alles in goede banen en gaven de bezoekers een zeer uitgebreide duiding.

Er werden tijdens de zeereis, die verliep bij een NNO-wind met een kracht van 5 Beaufort, bodemmonsters genomen, gevist om de biodiversiteit voor onze kust te illustreren en tal van andere taken uitgevoerd die ook de wetenschappers tijdens hun reizen met de SIMON STEVIN op zich nemen.

Voor Middelkerke werd ook een bruinvis gespot en net voor het terug binnenvaren in de haven van Oostende kwam de VLOOT-reddingsboot GRAMPER de SIMON STEVIN nog even vergezellen, alvorens door te varen voor haar dagelijkse oefensessie.

Beelden van het bezoek

 

Kustweerbericht op kusttram

kusttram kustweerbericht

cartoon van het kustweerbericht op de kusttram

Nog tot het einde van het jaar rijdt langs de Vlaamse kust een KUSTTRAM vol promotie voor het kustweerbericht. Ook met zomerse acties en een ZONNESCHERM vestigt de afdeling KUST de aandacht van kustbewoners, kustbezoekers en recreanten op haar viertalige voorspelling online en op smartphone van het kustweer.

Van het ZEEWEERBERICHT, dat als sinds 1976 door de afdeling KUST wordt opgemaakt voor de professionele maritieme sectoren, is enkele jaren geleden een spin-off gemaakt, het KUSTWEERBERICHT.

Dat het kustweerbericht van het allergrootste belang is voor het kusttoerisme en dus voor deze toch belangrijke economische sector in West-Vlaanderen, hoeft al lang geen betoog meer.

De maritieme meteoberichten verschijnen via de afdeling Kust al geruime tijd vier keer per dag als kustweerbericht op het internet.

De afdeling KUST heeft de website van het kustweerbericht volledig consumentvriendelijk gemaakt en brengt er het kustweerbericht in 4 talen, in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Om deze dienstverlening nog meer te verfijnen pakte de afdeling KUST vorig jaar in juni uit met een mobiele site, beschikbaar op smartphone.

De Nederlandstalige bestandsnaam bleek alsnog een drempel te vormen voor anderstalige gebruikers. De afdeling KUST lost dat nu op door behalve het Vlaamse kustweerbericht.be ook het Franse meteocoteflandre.be, het Engelse meteocoastflanders.be en het Duitse meteokusteflandern.be in gebruik te nemen. De url’s zijn gemakshalve in één woord en zonder accenten geschreven. Ze geven automatisch toegang tot de eigen taalversie.

KRACHTIGE PROMOTIE

De afdeling KUST plant ZOMERACTIES tijdens de zomervakantie. Op strategische momenten verdeelt een promo-team op drukke parkeerplaatsen een leuk en nuttig zonnescherm om achter de voorruit van een auto te plaatsen. De gadget is voorzien van een guitige cartoon, het QR-label van de site en de vier URL’s. De PROMOTIE loopt op zaterdag 20 juli in De Haan, op donderdag 25 juli in Knokke-Heist, op donderdag 1 augustus in Middelkerke, op vrijdag 9 augustus in Blankenberge en op dinsdag 20 augustus in Koksijde.

Ondertussen rijdt langs de Vlaamse kust een KUSTTRAM die volledig bekleed is met een cartoon van het KUSTWEERBERICHT. Gemiddeld acht keer per dag zal in elke badplaats elke kustbewoner, elke kustbezoeker en elke recreant de vier URL’s van het kustweerbericht in beeld krijgen. Die worden ondersteund door een aantrekkelijk plaatje waarbij gekozen is voor mooi weer.

Na deze promotie moet het duidelijk zijn dat we aan de kust ANDER WEER hebben en dat de afdeling KUST het ook voor iedereen voorspelt.