Meevaren met de nieuwe reddingsboot ORKA?

reddingsboot ORKADe ORKA is het gloednieuwe reddingsvaartuig van VLOOT dat plechtig gedoopt wordt door mevrouw Marieke Vervoort op donderdag 28 mei in aanwezigheid van Vlaams minister Ben Weyts.

Op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 mei kan iedereen (vanaf 12 jaar) uitzonderlijk ter gelegenheid van Oostende voor Anker mee met de ORKA voor een korte kennismakingsvaart.

U schrijft zich best in via vloot@vlaanderen.be. Jongeren -18 jaar dienen begeleid te zijn.

Meer gedetailleerde info over dit uitzonderlijk aanbod maar ook over alle initiatieven op de VLOOTzetel tijdens de Oostende voor Anker-dagen vindt u via: www.welkombijvloot.be/c/nieuwsberichten/18102 en www.welkombijvloot.be/c/nieuwsberichten/18134.

Maritieme diensten verzamelen bij VLOOT tijdens Oostende voor Anker

Tijdens Oostende voor Anker kunt u kennis maken met de maritieme dienstverlening van het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust en haar partners door een kijkje te komen nemen achter de schermen (zie gedetailleerd programma).

Kinderen kunnen aan de hand van leuke veiligheidsweetjes en doe-opdrachten ontdekken wat een echte zeeredder doet. Dit kan elke dag tijdens Oostende voor Anker in de tent naast het VLOOT-gebouw.

Op donderdagochtend kunnen nieuwsgierigen een uniek schouwspel volgen vanop de Visserskaai. Op dat moment zal het nieuwste reddingsvaartuig ORKA gedoopt worden. Op vrijdag, zaterdag en zondag biedt VLOOT de kans om mee te varen met dit nieuwe en hypermoderne reddingsvaartuig. Let wel! Vooraf inschrijven is verplicht, de plaatsen zijn beperkt! (zie detail)

Op zaterdag en zondag kunt u opnieuw de sfeer van Raveel ademen. U krijgt de unieke kans om een begeleid bezoek te brengen aan de ‘verborgen schatten’ van meester Roger Raveel. De opbrengst van deze Raveelwandelingen gaat integraal naar het Koninklijk Werk IBIS. Ook hier schrijft men zich best vooraf in.(zie detail)

Eénmalig gegidst bezoek aan unieke schilderingen Roger Raveel in VLOOTzetel

kunstwerken raveelVLOOT biedt u in het Oostende-voor-Anker-weekend op zaterdag 30 en zondag 31 mei 2015 de unieke kans om een gegidst bezoek te brengen aan de in haar zetel te Oostende verborgen schatten van de overleden kunstenaar Roger Raveel. De Raveelwandeling in het gebouw duurt ongeveer 40 minuten en geeft een unieke blik op de schilderingen die verschillende verdiepingen van het VLOOTgebouw beslaan en een symbiose zijn van de verschillende stijlen die zijn werk bevat. Een gids vertelt u het daarbij horende verhaal. Hierbij alvast enkele sfeerbeelden.

Adres: Sir Winston Churchillkaai 2, Oostende

Uren: start rondleidingen (zowel op 30 als 31 mei): 10u – 11u – 12u – 14u – 15u – 16u – 17u

Inschrijving: telefonisch op 059 566 311, tijdens de werkdagen van 9u tot 11u30 of via vloot@vlaanderen.be

Kost: 3 euro pp – kinderen tot en met 12 jaar gratis – ter plaatse te betalen. De opbrengst van deze Raveelwandeling gaat integraal naar het KW IBIS (www.ibisschool.be).

Vacature technische cel – Scheepvaartbegeleiding

Scheepvaartbegeleiding is op zoek naar ondersteuning voor de technische cel.

Je belangrijkste taak bestaat uit het ondersteunen van de ingenieurs bij hun projecten en opdrachten. In dit kader sta je o.a. in voor werfopvolging van technische projecten, het (helpen) implementeren van Europese maritieme verplichtingen, het opmaken van verslagen van vergaderingen… Ook zorg je ook voor de technische back-up van de ingenieurs tijdens hun afwezigheid. Daarnaast wordt je ook de ICT-coördinator van de afdeling.

De vacature met meer info over de job vind je hier: http://www.vdab.be/vlaamse-overheid/jobs#/vlaamse-overheid/jobs/53764197?dagweekmaand=9000&srch_subset=VLAAMSE_OVERHEID_ALGEMEEN&p=1&wat=ondersteuner

voor meer informatie over de afdeling en de functie kan je een kijkje nemen op www.scheepvaartbegeleiding.be