Klantentevredenheid bij gebruikers veerdiensten VLOOT top !

front

Uit een recent belanghebbendenonderzoek, georganiseerd door het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust, blijkt dat de algemene tevredenheid van onze veergebruikers de laatste 3 jaar verder toegenomen is. 95% van de passagiers is uitgesproken tevreden. In Oostende en Hoboken piekt dit zelfs tot 96%. Ook het imago en het vertrouwen in de dienstverlening werden erg positief beoordeeld. De netheid kreeg, net zoals tijdens de vorige peiling in 2012, de hoogste score.

VLOOT bracht in 2013 nog een nieuwe veerboot in de vaart voor de Gentse kanaalzone (de MAURICE MAETERLINCK). In 2014 werd de PIETER BRUEGEL op de Schelde in gebruik genomen. Beide eenheden zorgen voor meer comfort voor de gebruikers en zijn een stuk duurzamer dan hun voorgangers. In 2015 werden webcams geïnstalleerd ter hoogte van de veren in de haven van Gent, zodat automobilisten via onze website zicht hebben op de drukte ter hoogte van de veren. In 2016 zal VLOOT nagaan om de bewegwijzering voor het veer in Hemiksem nog wat te optimaliseren.

In 2015 gebruikten in totaal 5.122.642 voetgangers, tweewielers, auto’s en vrachtwagens de VLOOTveren.

Voor een overzichtskaart van alle veerdiensten, klik hier.

Naar de webcams ter hoogte van de Gentse veren.

Naar de MAURICE MAETERLINCK en de PIETER BRUEGEL, en beelden van de doopmomenten van beide vaartuigen via www.welkombijvloot.be/c/nieuwsarchief/591 (doop MAURICE MAETERLINCK) en www.welkombijvloot.be/c/nieuwsarchief/16958 (doop PIETER BRUEGEL).

Eerste nieuwe jol geleverd!

2016 01 08 aankomst jol (2)

Op 8 januari 2016 leverde de Nederlandse scheepswerf ‘Habbeké Shipyard’ de eerste van twee nieuwe jollen in Oostende. Deze jollen zijn identiek aan de huidige jollen aan boord van de WANDELAAR, mits doorvoering van een aantal aanpassingen op gebied van, onder andere, ergonomie. Om een maximale efficiëntie na te streven binnen VLOOT, wordt telkens rekening gehouden met onderlinge uitwisselbaarheid zodat bestaande vaartuigen en nieuw te bouwen vaartuigen op elkaar afgestemd zijn. Op termijn zullen deze nieuwe jollen ingezet worden als werkboten vanaf het nog in aanbouw zijnde vaartuig ‘SIRIUS’ of zullen ze fungeren als jollen in het kader van het beloodsingsproces vanaf de WANDELAAR.

Enkele beelden van de aankomst vindt u hier.

Belgian Boat Show 2016

De afdeling KUST neemt in 2016 opnieuw deel aan de Belgian Boat Show in Flanders Expo Gent. Haar taken in en rond de vier Vlaamse kustjachthavens worden er in beeld gebracht. Nieuw dit jaar is dat je ook de nautische publicaties kan kopen.

De Belgian Boat Show vindt plaats op:

  • Zaterdag 13 tot en met maandag 15 februari van 10u tot 18u
  • Vrijdag 19 februari van 10u tot 22u
  • Zaterdag 20 en zondag 21 februari van 10u tot 18u

Download hier je gratis ticket.
Voor meer informatie kan je terecht op www.belgianboatshow.be