Optimalisatie van de Vlaamse vaarwegmarkering wekt interesse in Vietnam!

frontimage 580X343

Op vrijdag 18 februari 2016 bracht de heer Giang Hoang Hong, directeur-generaal van de administratie die instaat voor het beheer en het onderhoud van de ca. 17.000 boeien op de Vietnamese bevaarbare wateren, een bezoek aan VLOOT. Na een korte rondleiding op het boeienterrein aan de Tavernierkaai in Antwerpen, scheepte hij in aan boord van de ZEESCHELDE voor een korte vaart naar enkele boeien op de Schelde.

De heer Giang Hoang Hong werd vergezeld door de heer Frans Van Rompuy, voorzitter van EMSA (European Maritime Safety Agency) en ere-directeur-generaal van de FOD Mobiliteit. Hij was bijzonder geïnteresseerd in de VLOOTervaringen bij het overschakelen van stalen boeien naar PE boeien en welke voordelen dit zou kunnen opleveren voor de Vietnamese overheid. Op dit moment gebruikt Vietnam uitsluitend stalen boeien waarvan het onderhoud zoals gekend, zeer arbeidsintensief is (3000 man).

Ing. Ruben Vanhamel, verantwoordelijk voor de vaarwegmarkering en kapt. Herman Van Driessche, directeur Operations vergezelden de bezoekers en deelden hun ervaringen als antwoord op de vele zeer gerichte vragen van de heer Giang Hoang Hong met betrekking tot de bevestiging, het onderhoud, de kleurvastheid, de levenscyclus, enzovoort.

Beelden van de nieuwste PE boeien die de interesse van de heer Giang Hoang Hong opwekten, vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *