Toekomstige zeelui blijven schepen van VLOOT overspoelen

Tijdens het schooljaar 2011-2012 gingen 6596 leerlingdagen door aan boord van VLOOTvaartuigen.

leerlingen aan boord van vaartuig van VLOOT

leerlingen aan boord van vaartuig van VLOOT

Twee derde van deze dagen kaderen in zeegerichte opleidingen.  30% van deze laatste kaderden op hun beurt in de samenwerkingsovereenkomst tussen VLOOT en het KTA Zwijndrecht – Cenflumarin (maritiem TSO).  Het Centrum voor Volwassenenonderwijs te Deurne nam voor haar zeegerichte opleidingen 2% voor haar rekening.  Het aandeel van het Maritiem Instituut Mercator te Oostende (maritiem TSO) bedroeg 9% en dat van de Hogere Zeevaartschool Antwerpen 5%.   52% van de zeegerichte leerlingdagen aan boord van VLOOTschepen verliep in samenwerking met de VDAB.

De samenwerking met de maritieme instituten en het daaruit volgende aantal leerlingdagen aan boord is sinds 2002 zowat verviervoudigd. Het succes van de campagnes van areyouwaterproof en de maritieme scholen zelf lag hier vanzelfsprekend mee aan de basis.

Zowel vorige week als deze week vaart het Maritiem Instituut Mercator weer met een vaartuig van VLOOT in de haven van Oostende.   De MIM-docenten oefenen met hun leerlingen van het 3e, 4e en 5e jaar TSO dek onder andere de verschillende aan- en afmeermaneuvers.  Ook rond schroefeffecten worden specifieke oefeningen gedaan.  Op dezelfde dagen varen ook andere leerlingen van dezelfde jaren mee met het hydrografisch vaartuig TER STREEP op zee.

Meer foto’s vind je op de website van VLOOT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *