Integratie Radio Maritieme Diensten met MRCC Oostende

Het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) in Oostende is het eerste meldpunt voor alle incidenten op zee. Oproepen komen hier binnen, worden geanalyseerd en van hier geeft men het signaal naar varende en/of vliegende eenheden om de situatie snel tot een goed einde te brengen en de reddingsactie te coördineren.

Sinds dit voorjaar is de operationele werkvloer uitgebreid met de operatorenstand van de Radio Maritieme Diensten (RMD), waardoor de rechtstreekse samenwerking, zoals bepaald in het Samenwerkingsakkoord van de Structuur Kustwacht, nu ook omgezet is in een dagelijkse realiteit.

RMD zorgt o.a. voor het uitzenden van nood-, spoed- en veiligheidsberichten voor de scheepvaart in opdracht van het MRCC.

Hierdoor is onze Noordzee weer wat veiliger geworden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *