VLOOTvaartuigen en hun bemanningen paraat ook bij slecht weer!

front

Op 3 augustus 2016 werden de VLOOTvaartuigen ORKA en SPN 09 (reddingsboot en politievaartuig) opgeroepen om samen met andere hulpverleningsdiensten een gesimuleerde reddingsactie te ondersteunen die doorgegaan is ter hoogte van het strand van Oostduinkerke.

Het is bijna een traditie dat er tijdens de zomervakantie extra oefeningen georganiseerd worden om de bestaande afspraken en communicatie tussen alle verschillende diensten te testen. De grootscheepse reddingsoefening ‘SEACOAST’ werd zoals gebruikelijk na afloop geëvalueerd. Dankzij de voortdurende en herhaalde oefeningen blijken alle verschillende reddingsdiensten intussen goed op elkaar afgestemd te zijn. De reddingsdiensten blijven evenwel oefenen en streven naar een nog efficiëntere inzet van hun middelen.

Meer over deze oefening vindt u in de reportage van focus-wtv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *