Eedaflegging als afsluiter van een intensief jaar!

2016 08 31 eedaflegging loodsen (26)

Op woensdag 31 augustus 2016 legden 5 leerlingloodsen de eed af in handen van kapt. Jacques D’Havé, administrateur-generaal van MDK, waarna zij van kapt. Yves Goossens, algemeen directeur LOODSWEZEN, als aandenken aan dit moment een loodspenning met hun persoonlijk nummer overhandigd kregen.

Na een jaar opleiding en talrijke proeven en examens werden kapiteins Frederick Coninx, Christophe De Burggrave, Dagobert De Grave, Tanguy D’Hoore en Wannes Vandervorst hiermee formeel loods. Kapt. Yves Goossens benadrukte in zijn speech dat de toekomst van LOODSWEZEN sterk zal bepaald worden door haar openheid, daadkracht, vertrouwen en wendbaarheid, toevallig ook de waarden van de  Vlaamse Overheid. Verder gaf hij ook nog het belang mee van de loods voor de kapiteins die zij adviseren en die niets minder verwachten dan een veilige transit naar de kaai of de zee. Maar evenzo het belang van de loods en LOODSWEZEN voor de scheepvaart en de havens die de economische motor zijn van Vlaanderen en Europa. Hij bedankte havenkapt-cdt Dirk Vernaeve, die het Gentse havenbedrijf vertegenwoordigde, voor de gastvrijheid van zijn haven en het ter beschikking stellen van het ontvangstcentrum voor deze gelegenheid. Verder richtte hij nog een persoonlijk woord tot elke leerlingloods.

Kapt. Jacques D’Havé benadrukte in zijn speech het belang van de eed die de geslaagde leerlingloodsen bij hem aflegden en feliciteerde hen ook met de nieuwe, bijzonder belangrijke stap in hun loopbaan.

Na de eedaflegging vond een kleine receptie plaats, waar nagepraat werd met de loodslesgevers kapiteins Tom Van Holsbeke (reglementen), Bart Fonteyne (simulator), Peter Goossens (vaarwaters) en Manuel Walgraeve (o.a. hydrografie). Ook kapt. Erika De Saedeleer (coördinator opleidingen) en andere leden van het LOODSWEZEN-managementteam waren vanzelfsprekend aanwezig. Kapt. Fred Kuipers (voorzitter van het Nederlands loodswezen regio Scheldemonden) belichaamde de Nederlandse delegatie en bracht een kleine attentie mee voor alle nieuwe loodsen.

Het mooie weer en zeker ook de aanwezigheid van de partners van de nieuw-beëdigde loodsen zorgden voor een los en sfeervol afsluitend moment op het terras van het havenontvangstcentrum.

De beelden vindt u hier.

Een gedachte over “Eedaflegging als afsluiter van een intensief jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *