Herdenking Herald of Free Enterprise

Hele pagina afdrukken

Maandag 6 maart 2017 is het precies 30 jaar geleden dat de Herald of Free Enterprise na het uitvaren uit de haven van Zeebrugge kapseisde. 193 mensen lieten daarbij het leven, de scheepsramp met de Herald is dan ook de grootste uit de Belgische geschiedenis. De gouverneur van West-Vlaanderen organiseerde op 6 maart 2017 een herdenking van deze scheepsramp.

In de voormiddag zijn twee schepen met hulpverleners en overlevenden naar de exacte locatie van de toenmalige scheepsramp op zee gevaren. Na deze ceremonie volgde er een herdenking aan het monument in Zeebrugge, bestaande uit een bloemenhulde, een minuut stilte en een afsluitend woord van de aalmoezenier van Defensie.

De gouverneur koppelde aan de 30-jarige herdenking van de Herald of Free Enterprise een academische zitting.  De nadruk lag hierbij op de lessons learned uit deze ramp, deze komen in een volgende nieuwsbrief van MDK nog eens aan bod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *