Betonningsvaartuig ZEESCHELDE meert aan in Antwerpen

Zeeschelde

betonningsvaartuig ZEESCHELDE onderweg naar Antwerpen

Op dinsdag 13 november meerde het nieuw betonningsvaartuig ZEESCHELDE van VLOOT aan ter hoogte van de Antwerpse Tavernierkaai.

De ZEESCHELDE, gebouwd door de scheepswerf Damen (NL), zal een 47 jaar oude boeienlegger vervangen en is een zusterschip van de ZEETIJGER. De ZEESCHELDE is 30,1 m lang en 9,1 m breed en vaart 11,5 kn.

Naast de standaardopdracht als betonningsvaartuig zal de ZEESCHELDE ook kunnen ingezet worden voor hulpverlening en de bestrijding van oliepollutie. Voor de opvaart van de Schelde vonden op zee nog proeven plaats met de schuimblusinstallatie.

De ZEESCHELDE heeft Antwerpen als thuishaven en werd gebouwd en gecertificeerd als zeeschip. De eerstvolgende weken zullen nog enkele testvaarten plaatsvinden en wordt alles geconcentreerd op de familiarisatie met het schip,  in de eerste plaats voor haar betonningsopdrachten. In het voorjaar zal de ZEESCHELDE gedoopt worden.

Meer foto’s vind je op de website van VLOOT.

Enkel filmpjes vind je op de website van VLOOT.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *