SCHEEPVAARTPOLITIE en VLOOT werken samen aan de veiligheid!

scheepvaartpolitieIn het kader van het partnership tussen de scheepvaartpolitie en VLOOT is op maandag 7 januari  de eerste van een reeks veiligheidsdagen opgestart in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de scheepvaartpolitie en VLOOT.  De veiligheidsdagen worden aangestuurd door kapt. Siska De Coninck, trainingsofficer VLOOT, bijgestaan door Edwin Groenendijck, VLOOTlesgever AED, en de bemanning van de politievaartuigen.

Naar aanleiding van het initiatief rond de aanwezigheid van defibrillatoren aan boord van 42 VLOOT-vaartuigen (behalen van het certificaat ‘Hartveilige organisatie’ in oktober 2012) worden door VLOOT veiligheidsdagen georganiseerd.  De bemanningen van de 3 politievaartuigen die onder contract staan met VLOOT zullen daaraan deelnemen.

Meer in het bijzonder krijgen zij uitleg over de veiligheidsmiddelen aan boord (zowel lifesaving als fire fighting), een AED cursus met algemene uitleg over reanimatie en het gebruik van het AED toestel (defibrillator) dat aan boord is van de politievaartuigen, alsook ‘man over boord’-oefeningen. De bedoeling is ongeveer 150 agenten deze aanvullende training te laten volgen.

Met de organisatie van deze veiligheidsdagen zetten de scheepvaartpolitie en VLOOT een stap in de verdere optimalisering van hun dienstverlening, de versterking van hun duurzaam partnership en de gezamenlijke bezorgdheid rond veiligheid.  Daar deze politievaartuigen ook ingezet worden voor reddingsoperaties, kan deze bijkomende training alleen maar de veiligheid en het veiligheidsgevoel voor de burger in het algemeen en voor de waterweggebruiker op de Noordzee en het Scheldegebied in het bijzonder verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *