Management review en torensessie

divisieadmiraal (bd) Jean-Paul RobynsDe jaarlijkse management review van VLOOT vond dit jaar plaats bij de collega’s van afdeling Scheepvaartbegeleiding. Als gastspreker kwam divisieadmiraal (bd) Jean-Paul Robyns de directie en het management van VLOOT inspireren met zijn ervaring rond ‘samenwerken’. De rest van de dag werden de jaarcijfers en actiepunten overlopen alsook enkele brainstormoefeningen gehouden, zowel in het kader van concrete uitdagingen die VLOOT de komende jaren op zich zal nemen, de verdere optimalisatie van organisatie en organisatiecultuur, alsook de verlangens en vooral verwachtingen van de vele stakeholders.  Als afsluiter gaf gastheer Antoine Descamps, afdelingshoofd Scheepvaartbegeleiding nog een verhelderende toelichting over de uiteenlopende taken van zijn afdeling en kreeg de directie en het management ook nog de operationele werking op het MRCC te zien.

In datzelfde kader vond op 18 januari ook de eerste torensessie plaats. Tijdens deze informele meetings, die ongeveer driewekelijks doorgaan, worden een tiental collega’s uitgenodigd om samen met algemeen directeur Yves Goossens via cijfermateriaal en tal van info rond de organisatie en de verwachtingen van de stakeholders een goede stand van zaken rond VLOOT te krijgen.  Het is de ambitie om op deze wijze alle personeelsleden de kans te geven om rechtstreeks in dialoog te treden, zowel met hun aanwezige collega’s als met Yves Goossens zelf.  De groepen zijn steeds een mix van verschillende standplaatsen, verschillende functies en zowel varend als niet-varend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *