Aanvaring Oosterstaketsel Blankenberge

Rond 1u afgelopen nacht is het baggerschip Vlaanderen VII bij het binnenvaren tegen de kop van het Oosterstaketsel in Blankenberge gevaren. De oorzaak van de aanvaring wordt op dit ogenblik onderzocht door de bevoegde diensten. Het schip zelf heeft weinig schade opgelopen en kon de baggerwerken in de havengeul al opnieuw voortzetten.

Na de aanvaring heeft het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust vandaag de schade opgemeten aan het staketsel. De controle gebeurde zowel bij hoog- als bij laag water.

Verschillende palen zijn gebroken en zullen vanop het water vervangen moeten worden. Hierdoor kan de herstelling nog niet onmiddellijk ingepland worden. Vandaag en morgen worden wel al de eerste beveiligingsmaatregelen uitgevoerd.
Ook een deel van de leuning op de kop moet hersteld worden. Voorlopig blijft de kop volledig afgesloten. Er wordt gekeken om een deel ervan zo snel mogelijk terug open te stellen.

Er is geen hinder om de haven binnen of buiten te varen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *