Nieuw fiets- en wandelpad Zwin open voor grote publiek

Het nieuwe fiets- en wandelpad op de nieuwe Zwindijk is gisteren officieel geopend. Onder een stralende lentezon fietsten Nathalie Balcaen (administrateur-generaal van MDK), Jurgen Vanlerberghe (gedeputeerde van de provincie West-Vlaanderen), Marga Vermue (burgemeester van Sluis) en de projectingenieurs van de verschillende partners het pad in om daarna net op de grens tussen West-Vlaanderen en Zeeuws-Vlaanderen het lint door te knippen.

Vanaf nu kan iedereen genieten genieten van het unieke grensoverschrijdend getijdengebied van 333 hectare. Het Zwin vormt nu niet alleen als natuurgebied, maar ook toeristisch een verbinding tussen Zeeland en Vlaanderen

Het nieuwe fiets- en wandelpad van ruim vier meter breed biedt je een weergaloos zicht op de Zwinvlakte en het omringende polderlandschap.

Lees het volledige persbericht hier.

Officiële opening fiets- en wandelpad Zwin

Een gedachte over “Nieuw fiets- en wandelpad Zwin open voor grote publiek

  1. Het nieuw fiets en wandelpad heeft voor de fietsers plaatsen waar er te veel zand ligt… Heb al enkele fietsers zien vallen…. Is niet om een tweede keer dit nieuwe pad als onderdeel van een fietsdag te plannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *