Infomarkt nieuwe westelijke dam Blankenberge

Op vrijdag 25 oktober organiseert afdeling Kust een infomarkt over de nieuwe strekdam in Blankenberge. Tussen 17u en 20u is iedereen welkom in de Cabo (Wenduinse Steenweg 1 in Blankenberge).

Aan de hand van posters zullen een aantal thema’s belicht worden: de achterliggende problematiek, de keuze van een hellende dam als beste oplossing, de huidige stand van zaken in het project en het vervolgtraject. Onze experten staan paraat om jouw vragen te beantwoorden.

Tussen 17u en 20u kan iedereen vrij binnen en buiten lopen op de infomarkt.

De exacte planning en details van de effectieve werken zijn nog niet bekend. Na de keuze van het voorkeursalternatief werden vanop een hefplatform sonderingen uitgevoerd. Op basis van die resultaten werken we momenteel aan een technisch ontwerp. Van zodra dat klaar is, worden de nodige vergunningen aangevraagd en de aanbesteding opgemaakt. Daarna kan de uitvoering op het terrein ingepland worden.

Infomarkt – praktische informatie:

 • Datum: vrijdag 25 oktober
 • Uur: tussen 17u en 20u
 • Waar: Cabo, Wenduinse Steenweg 1 in Blankenberge

Meer info over het project van de nieuwe dam vind jeĀ hier.

2 gedachten over “Infomarkt nieuwe westelijke dam Blankenberge

 1. enkele bedenkingen na de info vergadering van vrijdag 25 october in de Cabo.
  over het veilig bebakenen van het onderwater gedeelte van de strekdam, wat is er daaromtrent voorzien?
  wij vernamen dat het betonnen westerstaketsel zou afgebroken worden ,mijn ervaring als jarenlage gebruiker van de haven als zeiler(ongeveer 70 jaar) is hier toch een enorm gevaarlijke situatie door het feit dat ook nog de houten restanten van het oud staketsel nogsteeds een gevaar blijven, hoe kan je dit eventueel oplossen? ook is het staketsel een belanrijke windscherm voor binnenvarende boten bij zwaarweer.ik zou graag indien mogelijk verdere info ontvangen .
  met achting en verder succes toegewenst met het beveilegen van een van onze mooiste haventjes van de kust,

  • Beste heer Wittevrongel,

   We nemen uw opmerking omtrent de nautische veiligheid ter harte. Momenteel is een brede zone voor vaarwegmarkering voorzien. Hoe deze zone zal worden ingevuld wordt uitgewerkt samen met de nautische experten en de bevoegde diensten.
   Wij houden u verder op de hoogte via onze website (www.afdelingkust.be) waar u ook kan inschrijven op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *