Pierre Petit onderweg

Pierre PetitOp 10 juni 2013 kreeg VLOOT het bericht dat het nieuwe hydrografische vaartuig voor Antwerpen in Vigo ingescheept werd aan boord van de RICKMERS CHENNAI om te vertrekken naar haar nieuwe thuishaven. De PIERRE PETIT zal vermoedelijk donderdag 13 juni 2013 in Antwerpen arriveren.

Na aankomst in de Antwerpse haven, zal de PIERRE PETIT nog niet onmiddellijk op haar maximum capaciteit ingezet worden. Naast testvaarten en familiariseren van de bemanning  zal de nieuwste meetapparatuur aan boord geïnstalleerd worden. Het schip zal dan beschikken over de modernste technologie om hydrografische metingen op de Schelde en in de kustwateren uit te voeren. De verwachtingen zijn dat het vaartuig tegen het einde van de zomer volledig operationeel zal zijn.

De multifunctionele hydrografische catamaran voor de Vlaamse Hydrografie (Afdeling Kust) is gebouwd door de Spaanse werf Rodman Polyships. Het vaartuig meet 23 meter lang en 6,5 meter breed. De maximale snelheid is 22 knopen.

Het vaartuig draagt de naam van kapitein-luitenant Pierre Petit, die in 1885, in opvolging van August Stessels, directeur werd van de hydrografische dienst, inspecteur van de zeevaartscholen en permanent commissaris voor toezicht op de Scheldevaart.

Foto’s van de inscheping vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *