Kustweerbericht op kusttram

kusttram kustweerbericht

cartoon van het kustweerbericht op de kusttram

Nog tot het einde van het jaar rijdt langs de Vlaamse kust een KUSTTRAM vol promotie voor het kustweerbericht. Ook met zomerse acties en een ZONNESCHERM vestigt de afdeling KUST de aandacht van kustbewoners, kustbezoekers en recreanten op haar viertalige voorspelling online en op smartphone van het kustweer.

Van het ZEEWEERBERICHT, dat als sinds 1976 door de afdeling KUST wordt opgemaakt voor de professionele maritieme sectoren, is enkele jaren geleden een spin-off gemaakt, het KUSTWEERBERICHT.

Dat het kustweerbericht van het allergrootste belang is voor het kusttoerisme en dus voor deze toch belangrijke economische sector in West-Vlaanderen, hoeft al lang geen betoog meer.

De maritieme meteoberichten verschijnen via de afdeling Kust al geruime tijd vier keer per dag als kustweerbericht op het internet.

De afdeling KUST heeft de website van het kustweerbericht volledig consumentvriendelijk gemaakt en brengt er het kustweerbericht in 4 talen, in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Om deze dienstverlening nog meer te verfijnen pakte de afdeling KUST vorig jaar in juni uit met een mobiele site, beschikbaar op smartphone.

De Nederlandstalige bestandsnaam bleek alsnog een drempel te vormen voor anderstalige gebruikers. De afdeling KUST lost dat nu op door behalve het Vlaamse kustweerbericht.be ook het Franse meteocoteflandre.be, het Engelse meteocoastflanders.be en het Duitse meteokusteflandern.be in gebruik te nemen. De url’s zijn gemakshalve in één woord en zonder accenten geschreven. Ze geven automatisch toegang tot de eigen taalversie.

KRACHTIGE PROMOTIE

De afdeling KUST plant ZOMERACTIES tijdens de zomervakantie. Op strategische momenten verdeelt een promo-team op drukke parkeerplaatsen een leuk en nuttig zonnescherm om achter de voorruit van een auto te plaatsen. De gadget is voorzien van een guitige cartoon, het QR-label van de site en de vier URL’s. De PROMOTIE loopt op zaterdag 20 juli in De Haan, op donderdag 25 juli in Knokke-Heist, op donderdag 1 augustus in Middelkerke, op vrijdag 9 augustus in Blankenberge en op dinsdag 20 augustus in Koksijde.

Ondertussen rijdt langs de Vlaamse kust een KUSTTRAM die volledig bekleed is met een cartoon van het KUSTWEERBERICHT. Gemiddeld acht keer per dag zal in elke badplaats elke kustbewoner, elke kustbezoeker en elke recreant de vier URL’s van het kustweerbericht in beeld krijgen. Die worden ondersteund door een aantrekkelijk plaatje waarbij gekozen is voor mooi weer.

Na deze promotie moet het duidelijk zijn dat we aan de kust ANDER WEER hebben en dat de afdeling KUST het ook voor iedereen voorspelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *