Overhandiging opbrengst Raveelwandelingen

overhandiging opbrengst Raveelwandelingen

overhandiging opbrengst Raveelwandelingen

Op woensdag 10 juli 2013 overhandigde Yves Goossens in aanwezigheid van Marleen De Muer, weduwe van kunstenaar Roger Raveel, en Marc Loy, voorzitter van de gidsenkring Lange Nelle, de 1770 euro opbrengst van de ‘Raveelwandelingen’ aan prof. dr. Yves Benoit (UZGent en Kinderkankerfonds). De gidsenkring voegde er zelf nog 500 euro aan toe.

Als eerbetoon aan Raveel organiseerden de stad Oostende, de gidsenkring Lange Nelle en VLOOT tijdens enkele weekends in mei en juni begeleide bezoeken aan het VLOOT-gebouw in Oostende. De bezoekers konden er de kleurrijke muurschilderingen van Roger Raveel ontdekken, die twee verdiepingen sieren en één van zijn weliswaar zelden voor het publiek ontsloten topwerken is. De gegidste rondleidingen brachten 472 geïnteresseerden naar het directiegebouw.

In zijn dankwoord stelde Yves Benoit dat het dankzij dergelijke initiatieven en deze bijdragen is dat het Kinderkankerfonds aan door kanker getroffen kinderen en hun ouders net die aanvullende hulp kan bieden die niet door andere instanties zoals ziekenfonds en overheid voorzien wordt.  Het via de Raveelwandelingen ingezamelde geld was bijzonder welkom.

Yves Benoit en de andere aanwezigen kregen zelf ook nog een rondleiding, waarbij Marleen De Muer niet naliet zelf nog enkele anekdotes en citaten van haar echtgenoot mee te geven. Via haar was de overleden meester dan ook zelf nadrukkelijk aanwezig. Marleen De Muer had ook tal van Raveelboeken ter beschikking gesteld, die verkocht werden tijdens de rondleidingen en waarvan een belangrijk deel van de opbrengst ook ten goede kwam van het kinderkankerfonds.

Beelden van de overhandiging vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *