SIMON STEVIN krijgt bezoek van de leden van de parlementaire commissie

mmissie aan SIMON STEVIN

mmissie aan SIMON STEVIN

Op dinsdag 9 juli bracht de Parlementaire Commissie van Mobiliteit en Openbare Werken een werkbezoek aan boord van de SIMON STEVIN.

Naast Jan Peumans (voorzitter van de commissie en voorzitter van het Vlaams Parlement) sloten ook commissieleden Lies Jans, Els Kindt en Dirk de Kort aan.Commissiesecretaris Klaas Brusselmans en Minou Esquenet (kabinetssecretaris van Vlaams minister Hilde Crevits) vervolledigden de delegatie.

Zij werden ontvangen door Carl Decaluwe (gouverneur van West-Vlaanderen en voorzitter van de Raad van Bestuur van het VLIZ), Jan Mees (directeur VLIZ) en Yves Goossens (algemeen directeur VLOOT en lid van de raad van bestuur van het VLIZ).

Gezagvoerder Tom Rappé en zijn bemanning, kapt. Kevin Depuydt (VLOOT), Tina Mertens (VLIZ) en Karen Rappé (VLIZ) leidden alles in goede banen en gaven de bezoekers een zeer uitgebreide duiding.

Er werden tijdens de zeereis, die verliep bij een NNO-wind met een kracht van 5 Beaufort, bodemmonsters genomen, gevist om de biodiversiteit voor onze kust te illustreren en tal van andere taken uitgevoerd die ook de wetenschappers tijdens hun reizen met de SIMON STEVIN op zich nemen.

Voor Middelkerke werd ook een bruinvis gespot en net voor het terug binnenvaren in de haven van Oostende kwam de VLOOT-reddingsboot GRAMPER de SIMON STEVIN nog even vergezellen, alvorens door te varen voor haar dagelijkse oefensessie.

Beelden van het bezoek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *