Gouverneur en gedeputeerden West-Vlaanderen bezoeken SIMON STEVIN

bezoek gouverneur en deputatie west-vlaanderen aan simon stevinOp maandag 26 augustus 2013 kregen de leden van de bestendige deputatie die de gouverneur van West Vlaanderen bijstaan in de besluitvorming voor provinciale aangelegenheden, de unieke gelegenheid om kennis te maken met het zeewetenschappelijk onderzoeksvaartuig SIMON STEVIN.

Carl Decaluwé, gouverneur en ook voorzitter van de Raad van Bestuur van het VLIZ begeleidde samen met Jan Mees van het VLIZ (gebruiker van het vaartuig), André Cattrijsse (VLIZ) en kapt. Herman Van Driessche, directeur operations VLOOT (reder van het vaartuig) de gedeputeerden Guido Decorte, Franky De Block, Carl Vereecke, Bart Naeyaert, Jean de Bethune, Myriam Vanlerberghe en provinciegriffier Geert Anthierens.

De gezagvoerder Giovanni Terryn en de bemanning zorgden dat de tocht met de SIMON STEVIN vlot en veilig verliep. Tijdens de vaartocht kregen de bezoekers niet alleen een rondleiding aan boord, maar ook een zeer uitgebreide uitleg over de activiteiten. Er werden enkele bodemmonsters genomen en enkele metingen uitgevoerd.

De SIMON STEVIN is de opvolger van het Vlaamse onderzoeksschip Zeeleeuw dat onlangs door de Vlaamse overheid overgedragen werd aan Kenia. De SIMON STEVIN geeft invulling aan de sterke nood aan een modern en goed uitgerust vaartuig, met een geringe diepgang en een vlotte toegang tot de ondiepe kustwateren van de zuidelijke bocht van de Noordzee en aanpalende riviermondingen. Dit hoogtechnologische vaartuig werd eind 2012 in gebruik genomen.

Enkele foto’s van het bezoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *