In gesprek met de chauffeur van onze AG

Naar aanleiding van de week van het werkgeluk, zetten we elke dag een ander personeelslid van MDK in de kijker. Vandaag is het de beurt aan Pierre Bogaerts, chauffeur van onze administrateur-generaal

“Chauffeur zijn, dat moet in je bloed zitten.”

Sinds wanneer werk je voor MDK?
In november 2008 startte ik als chauffeur van de vorige administrateur-generaal. Daarvoor heb ik 15 jaar gewerkt bij een internationale transportfirma en daarvoor nog eens 12 jaar gediend in het Belgisch leger in Duitsland.

Kan je kort je job omschrijven?
Als chauffeur bestaat mijn job er voornamelijk uit om de administrateur-generaal op tijd, maar vooral op een veilige manier naar haar afspraken te brengen. Als we ’s morgens heel vroeg moeten vertrekken, probeer ik ook voor haar een ontbijtje mee te brengen, meestal is dat een croissant of een chocoladekoek. Dankzij mij kan de AG werken tijdens de verplaatsingen. Tussen de ritten door ben ik bezig met het opzoeken van adressen en het plannen van de routes. Ik ben ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de wagen.

Hoe ben je bij MDK terechtgekomen?
Via een vacature die in De Zondag stond. Ik heb hier direct voor gesolliciteerd en hebben ze mij gekozen uit 78 kandidaten.

Wat vind je leuk aan je job?
Het is een zeer afwisselende job. Ik leer veel nieuwe mensen kennen. Je moet dat wel in je bloed hebben, chauffeur zijn, want als chauffeur moet je bereid zijn om heel flexibel om te gaan met je uren. Er kan altijd nog iets wijzigen in de agenda. Het is geen 9 to 5 job. Het contact met de AG verloopt ook optimaal. Aangezien ik meestal de eerste persoon ben waarmee ze in contact komt na soms ook wel een moeilijke vergadering, hoor ik soms wel wat gefoeter. Maar daar kan ik niets over kwijt want vertrouwelijkheid is in mijn job het allerbelangrijkste.

Heeft corona een impact op je job gehad?
Door corona is het normale ritme volledig weg. Er kan weinig tot niets op voorhand gepland worden. De planning loopt van dag tot dag. Door de digitale vergaderingen zijn de verplaatsingen minder dan vroeger, maar bepaalde overleggen zijn fysiek blijven doorgaan, zoals de Directieraad, die toch zeer regelmatig samenkwam om de coronacrisis aan te pakken binnen ons agentschap. Onze AG vindt het ook belangrijk om voeling te hebben met al het personeel, vandaar bezoekt ze regelmatig de verschillende locaties. Maar sinds corona hanteren we strikte voorwaarden op onze operationele werkvloeren en worden niet essentiële personen geweerd, dus ook onze AG. In een normaal jaar doe ik ongeveer 70.000 km, maar ik denk dat we nu maar aan 45.000 km zullen komen.

Heb je tijdens corona nog contact gehad met je collega’s?
Het contact met de collega’s loopt vooral telefonisch. Met de Staf in Brussel hebben we ook een Whatsapp-groep waarmee we met elkaar in contact blijven.

Hoe zie jij je toekomst bij MDK?
Op 1 mei 2023 mag ik na 15 jaar dienst bij MDK met pensioen.
Ik hoop nog tot dan met plezier mijn job als chauffeur te kunnen verder zetten.

Een gedachte over “In gesprek met de chauffeur van onze AG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *