In gesprek met een magazijnier

Naar aanleiding van de week van het werkgeluk, zetten we elke dag een ander personeelslid van MDK in de kijker. Vandaag is het de beurt aan Samir Majjaoui, magazijnier in Antwerpen. Samir is sinds februari 2016 werkzaam bij Vloot. Als we met Samir aan de babbel slaan merken we op dat zijn enthousiasme over zijn functie als magazijnier gedurende de jaren alleen maar is toegenomen.

“Er komt zoveel meer bij kijken dan wat je op het eerste zicht zou denken. En dat maakt het net zo boeiend.”

Samir, hoe ben je bij MDK terechtgekomen?
Na 12 jaar als magazijnier bij mijn eerste werkgever vond ik dat het tijd was voor verandering. Op een dag was ik aan het surfen op de website van de VDAB toen ik de vacature van MDK zag. De Vlaamse Overheid als werkgever? Het leek me wel interessant!

Wat houdt je functie in?
Als magazijnier zijn mijn dagen vooral gevuld met het klaarmaken van de bestellingen voor alle schepen met thuishaven Antwerpen en Gent. Ook het aanvullen van het magazijn neemt behoorlijk veel tijd in beslag: aan de hand van een inkooporder plaats ik bestellingen bij verschillende leveranciers en wanneer de bestelde goederen binnenkomen, neem ik ze in ontvangst en kijk ik ze na op kwaliteit en kwantiteit. Er komt ook veel administratie bij kijken zoals de facturatie (het corrigeren van prijzen) en het inventariseren. Ik ben ook back-up voor mijn collega inkoper.

Wat vind je leuk aan je job?
Ik vind het vooral tof dat er zoveel variatie zit in m’n job. Het sociaal contact met de collega’s is ook echt top! Er hangt een goede sfeer en dat doet toch veel. En dan zijn er nog andere voordelen zoals het verlof en de glijdende uren.

Je staat met plezier op?
Ja, inderdaad! En dat komt omdat ik mijn werk graag doe en ik mijn tijd op de werkvloer bij MDK nuttig besteed.

Wat moeten je collega’s echt weten over je job/team/entiteit?
Dat het niet vanzelfsprekend is wat we allemaal doen. Er komt zoveel meer bij kijken dan wat je op het eerste zicht zou denken. En dat maakt het net zo boeiend!

Hoe anders zijn je werkdagen nu vs. pre-corona?
Als magazijnier ben ik nog steeds dagelijks op de werkvloer te vinden. Dus voor mij persoonlijk is er eigenlijk niet zo heel erg veel veranderd. Er zijn natuurlijk wel een pak minder collega’s op de werkvloer dus het sociaal contact valt wat weg. Dat vind ik jammer maar het is nu eenmaal een periode waar we door moeten. Ik heb gelukkig wel nog regelmatig contact met mijn collega’s via telefoon of via de applicatie Teams.

Wat geeft je moed om te blijven doorgaan nu?
Mijn gezin blijft me moed geven en ik ben vooral blij dat we nog gezond zijn, dat blijft het belangrijkste.

Heb je iets geleerd uit deze periode?
Ja: het positieve in het negatieve zien.

Wil je nog iets kwijt aan je collega’s
Hou het veilig, we moeten nog even doorzetten en blijf altijd positief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *