Proefvaart MARY MAERSK groot succes

MARY MAERSKZaterdag 19 oktober 2013 ontving MDK samen met alle andere betrokkenen, dankwoorden van de Antwerpse havenschepen Marc Van Peel. De havengemeenschap reageerde opgetogen met de gelukte proefvaart. Ook van MAERSK zelf ontvingen we een bedanking.

Vrijdagavond om 22.07 uur werd zeeloods Wim Pandelaers ter hoogte van de WANDELAAR aan boord gebracht door de tenderswath WESTDIEP, onder het gezag van collega Philippe De Mey.

Ter hoogte van Vlissingen namen loodsen Frank Lunders, Eddy De Laeter en Roelof Breugelmans de beloodsing over en brachten het schip veilig tot haar ligplaats in het Deurganckdok.

Het schip heeft een maximumcapaciteit van 18.000 TEU (twintigvoetsequivalent containers) en had zo’n 15.000 TEU aan boord.

Op zondag 20 oktober 2013 verliet de MARY MAERSK de Antwerpse haven.  De Nederlandse loods die het laatste deel van de afvaart tot de WANDELAAR op zich nam werd afgehaald door de tenderswath WESTDIEP, onder het gezag van collega Wilfried De Waele.  De MARY MAERSK zette vervolgens haar reis verder richting Bremerhaven.

Op maandag 21 oktober ontvingen we van Maersk volgend bericht: “Amidst all the recent activities taking place in the Belgium ports, I would like to express on behalf of Maersk Line our sincere gratitude and recognition to the great work done by you and your teams for and with us. The level of cooperation, creativity and pro-active responsiveness displayed has been ‘first class’ during these special times. As highlight the call of the Mary Maersk, the first 3E call to call Belgium, exemplified our common goals of safety, environmental consciousness and innovation. Again many thanks, which I appreciate is extended to others in your organizations, and wish you all great success.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *