Nieuwe veerboot voor Gent

veerboot MAURICE MAETERLINCKOp woensdag 30 oktober 2013 leverde scheepswerf Carron Marine uit Zelzate een nieuwe veerboot (auto’s/fietsen/voetgangers) aan VLOOT. Het vaartuig zal na een familiarisatie- en proefperiode een meer aan 50 jaar oude veerboot vervangen op de veerdiensten in Gent (kanaal Gent-Terneuzen). De MAURICE MAETERLINCK is 30 meter lang en 9,30 meter breed. De veerboten in Gent vervoeren maandelijks gemiddeld zo’n 19770 voetgangers en tweewielers, 65780 personenwagens en 7700 bestel- en vrachtwagens/bussen. Hiermee maken de veerdiensten Langerbrugge en Terdonk deel uit van de mobiliteitsslagaders van de Gentse haven. Ze zijn ook opgenomen in het fietsnetwerk binnen de Gentse haven.

De naam van het vaartuig verwijst naar de enige Belg die ooit de Nobelprijs voor literatuur gekregen heeft. De huidige veerdienst in Langerbrugge vaart trouwens ter hoogte van het vroegere buitenverblijf van de familie Maeterlinck. Dit domein verdween begin 20ste eeuw bij de verbreding van het kanaal Gent-Terneuzen. De MAURICE MAETERLINCK zal voornamelijk ingezet worden in Terdonk en normalerwijze wordt nog dit jaar een naamgevingsplechtigheid voorzien.

Een gedachte over “Nieuwe veerboot voor Gent

 1. geachte.
  ik ben fervent modelbouwer van schepen en zou graag een rc model bouwen van jullie nieuwe boot bouwen.
  kan ik via jullie de plannen? of fotos verkrijgen om over te gaann tot de bouw van dat model?
  inmiddels dank ik u voor het lezen van de mai
  MVRG
  peter vrielynck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *