Woordvoerder gestart bij MDK

Sinds 3 november is er er een nieuw bemanningslid aan boord bij het agentschap MDK. Anne-Sophie Moerman ging er namelijk aan de slag als woordvoerder. We stelden haar enkele snelle vragen.

Anne-Sophie Moerman
Anne-Sophie Moerman

Wat is jouw achtergrond?
Ik heb altijd achter de schermen gewerkt. Voorheen was dat dus zes jaar bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, als redacteur en uitgever. Ik ben het gewoon van de spil te zijn: om een idee te pitchen, opportuniteiten te zien en de vinger aan de pols te houden. Een diplomatieke houding en grote nieuwsgierigheid naar alle kanten van het verhaal. Ik ben een verhalenverteller en die ervaring zal me hier zeker vooruithelpen.

Waarom ben je overgestapt?
Het kriebelde om de belangen van een organisatie te verdedigen. Het agentschap MDK is ongelofelijk divers qua werking en de nautische wereld spreekt tot ieders verbeelding. Het is werkelijk een uitdaging om mee te draaien in zo’n grote organisatie en vooral om zo’n specifieke kennis te vertalen naar een groot publiek. Bij MDK word je ook geconfronteerd met echte acute zaken, zaken die er voor alle burgers toe doen. Denk maar aan kustveiligheid.

Wat staat op je planning?
Om samen met het netwerk communicatie, het agentschap nog meer in de kijker zetten. MDK heeft een resem aan experten in huis zitten en zoveel boeiende projecten op de planning staan. Daar zijn mooie verhalen te rapen.

Ter land, ter zee of in de lucht?
Ter zee! Als aspirant-surfer trek ik regelmatig naar de kust, zeker ook tijdens deze koude wintermaanden.

Heb je nog een boodschap voor onze lezers?
Ik sta te popelen om op ontdekkingstocht te gaan doorheen het agentschap en alles zelf eens te zien en te ondervinden. Door de huidige omstandigheden is het echter niet mogelijk om de verschillende collega’s, dienstverleningen en partners een bezoekje te brengen. Er gelden – begrijpelijk – strikte en terechte veiligheidsmaatregelen waardoor niet essentiële collega’s en externen niet op de werkvloer mogen komen. Dus een warme oproep: wanneer dit kan, nodig me uit en give me the tour!


Contactgegevens Anne-Sophie Moerman
anne-sophie.moerman@mow.vlaanderen.be
GSM 0474 66 15 78

Een gedachte over “Woordvoerder gestart bij MDK

  1. Ik wens Anne-Sophie Moerman het ALLERBESTE en VÉÉL SUCCES met haar nieuwe job “bij de zee…”. Als verwoedde lezer KEN ik uiteraard haar vroegere werkgever Borgerhoff & Lamberigts. Zo’ n verandering kan tellen! Maar ik spreek van ondervinding, want ik heb jarenlang in de petrochemische nijverheid gewerkt en in de industrie… . Als vrouw heb ik dus bijna altijd in een “mannelijke” omgeving gewerkt, wat mij ALTIJD HÉÉL GOED bevallen heeft! Kwam al jarenlang naar zee en nu woon ik sinds een tiental jaar vast op de Zeedijk in Wenduine. Ik GENIET van ‘s morgens tot ‘s avonds van het uitzicht van de zee, kan me niks mooier wensen. Ik zou ECHT wel eens zo’ n vaart willen meemaken; ben immers nu toch met pensioen en heb -buiten het vele lezen- toch tijd genoeg om een keer mee op zee te trekken… . Spijtig genoeg zal dat wel niet mogen. Dus ik wens je VEEL succes in je nieuwe job! En verder … toch blijven lezen, hé…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *