Gespecialiseerde verkooppunten nemen verkoop nautische publicaties over

Vanaf 1 april 2021 biedt het team Vlaamse Hydrografie de nautische publicaties niet langer aan via de eigen hydrowinkel.

Een aantal gespecialiseerde winkels neemt de verkoop aan particulieren over. Welke publicaties waar te koop zijn vind je in onderstaande tabel. (https://www.afdelingkust.be/nl/verkooppunten-nautische-publicaties)

Voor iedereen die op zee gaat is een zeekaart noodzakelijk. Zeekaarten bevatten alle informatie die van belang is voor een veilige navigatie op zee en aanliggende wateren. Het team Vlaamse Hydrografie maakt enerzijds nationale en internationale enkelvoudige grote kaartbladen en anderzijds ook kaartensets en overzichtskaarten.

De gekarteerde symbolen en hun verklaring zijn terug te vinden in de publicatie INT 1.

Met nieuwe ontwikkelingen in ons zeegebied is het nodig kaarten up-to-date te houden. Op iedere gepubliceerde kaart staat aangeduid tot welk nummer van de (BaZ) de bijwerking is doorgevoerd. Deze Berichten aan Zeevarenden blijven beschikbaar op de website van de Vlaamse Hydrografie.  Periodiek worden nieuwe edities van kaarten uitgegeven indien bijwerkingen via BaZ te omvangrijk worden.  Deze nieuwe edities zullen vanaf nu enkel aangekocht kunnen worden via de verkooppunten.

Hydrowinkel

“Vroeger hadden we een fysieke hydrowinkel in onze kantoren in Oostende. Mensen kwamen daar hun zeekaarten en andere publicaties kopen”, vertelt Koen Vanstaen, directeur van het team Vlaamse Hydrografie. “Een aantal jaar terug zijn we gestart met onze webshop. Het is een heel bewuste keuze om de verkoop nu over te laten aan gespecialiseerde winkels, ook nu meer van hen een webwinkel hebben. Op die manier kunnen wij ons als Vlaamse Hydrografie focussen op het maken en publiceren van kwaliteitsvolle kaarten en publicaties.”

Meer info over alle nautische publicaties: www.vlaamsehydrografie.be

Wil je zelf ook verkooppunt worden voor de producten van het team Vlaamse Hydrografie? Neem dan contact met ons op via hydrowinkel@mow.vlaanderen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *