Herstellingswerken glooiing havengeul Nieuwpoort

Er wordt een nieuwe glooiing aangelegd aan de oostzijde van de havengeul in Nieuwpoort. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits maakt voor deze werkzaamheden ruim 3,9 miljoen euro vrij. Het doel is de werkzaamheden zo snel mogelijk uit te voeren.

De glooiing aan de oostzijde van de havengeul in Nieuwpoort is in slechte staat. Er is nog schade bijgekomen door de Sinterklaasstorm van eind vorig jaar. Het gaat om de volledige zone van het veer tot het oosterstaketsel. Om veiligheidsredenen is de veerdienst tijdelijk stop gezet.

Om de volledige glooiing zo snel mogelijk te herstellen heeft de afdeling Kust van het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust een procedure voor dringende herstelling uitgeschreven. Er gaat prioriteit naar het deel van de veerdienst zodat die zo snel mogelijk weer inwoners en toeristen kan overzetten. Voor de volledige uitvoering van de werkzaamheden maakt Vlaams minister Hilde Crevits ruim 3,9 miljoen euro vrij.

Eerder al werd de herstelling van de glooiing, tussen het natuurreservaat en de opstapplaats van het veer in Nieuwpoort uitgevoerd.

Vlaams minister Hilde Crevits : “De werken langs de oostzijde van de havengeul in Nieuwpoort zijn noodzakelijk. Om de veiligheid van iedereen te garanderen en om erosie tegen te gaan over de hele strook van de veerdienst tot het oosterstaketsel, laten we de werken zo snel als mogelijk uitvoeren. Alles wordt in het werk gesteld om ook de veerdienst van zodra het kan weer in gebruik te nemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *