MIRG te gast op het MRCC Oostende

Maritime Incident Response GroupOp maandag 24 februari 2014 was het MIRG te gast op het MRCC Oostende voor een rondleiding en uitleg over de werking van het Maritiem Reddings- en Coördinatie Centrum.

MIRG staat voor Maritime Incident Response Group. Het is een Europees project waarbij Britse, Nederlandse,  Franse en Belgische brandweerlieden betrokken zijn. De opzet is om een uitwisselbaar brandbestrijdingsteam paraat te hebben om in te zetten bij incidenten op zee waar brand aan boord van vaartuigen moet bedwongen worden.  Het MIRG team in België bestaat uit 36 personen, geselecteerd uit de brandweerkorpsen van Antwerpen, Beveren en Gent.

Hun ervaringen, skills, gezamenlijke trainingen, afgestemde procedures  en materiaal, specifieke kennis van brandbestrijding aan boord van schepen moeten ertoe bijdragen dat dit gespecialiseerd brandbestrijdingsteam kan ingezet worden bij calamiteiten op zee. Op het MRCC werd kennis genomen van hun interne procedures en wordt er verder gesleuteld aan de samenwerking tussen de twee diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *