Ronny Detienne en Wim De Deken tijdelijk mee aan het roer bij MDK

Eind mei kondigde Herman Van Driessche, wnd. directeur Loodswezen en Vloot zijn vertrek aan. We moesten snel op zoek naar vervangers voor deze twee posities. De namen van de twee vervangers zijn ondertussen bekend: Wim De Deken voor Vloot en Ronny Detienne voor het Loodswezen.

In afwachting van de vacatures en om deze periode tijdelijk te overbruggen, stellen we twee ervaren personen van buiten de organisatie aan om de taken tijdelijk op te nemen. Wim De Deken, ex-directeur offshore operations Exmar, neemt de taak van waarnemend directeur van Vloot op zich. Ronny Detienne, ex-CEO Brabo, zal als waarnemend directeur voor het Loodswezen fungeren.

“Om iedereen alle kansen te geven voor de vacatures die binnenkort open gesteld worden enerzijds en om de collega’s binnen de organisatie niet te belasten met extra taken anderzijds, is ervoor gekozen om tijdelijk twee externe personen aan te stellen. Ik stelde twee personen aan met een ruime bagage en ervaring om deze functie succesvol op zich te nemen,” zegt administrateur-generaal Nathalie Balcaen. “We garanderen dat de continuïteit van MDK gegarandeerd blijft en kijken uit naar de samenwerking.”

Wim De Deken reageert enthousiast: “Ik ben een ‘maritimist’ in hart en nieren en heb ervaring zowel op zee als aan wal. Ik heb in het verleden al samengewerkt met het agentschap en heb er het volste vertrouwen in dat het een prettige samenwerking zal zijn.” “Een uitdaging,” zegt Ronny Detienne. “Ik heb al wat ervaring in het Loodswezen, maar het zal een verrijkende ervaring worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *