Table top oefeningen

Table top oefeningenDe gouverneur van West-Vlaanderen organiseerde met zijn federale dienst noodplanning drie table top oefeningen binnen het kader van de afsprakenregeling reddingen aan de kust.

Er werd geoefend met de gemeentes Nieuwpoort, Bredene en Blankenberge. De diverse spelers waren: de brandweerdiensten, de MUG diensten , de lokale politie, een vertegenwoordiger van de scheepvaartpolitie en de alarmcentrales (HCS112, CIC en MIK).

Ook het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum speelde een cruciale rol. De oefening wilde de communicatie uittesten tussen alarmcentrales, de interventiediensten, het CP-OPS (commandopost operaties) en het Maritiem Reddinsg Coordinatiecentrum.

Voor het eerst werd een unieke multidisciplinaire gespreksgroep  van het ASTRID-systeem uitgetest tussen de CP-OPS en het MRCC. Hierdoor wordt VHF 67, ontlast en nog enkel nog gebruikt waarvoor het dient, namelijk: incidentcommunicatie tussen vaartuigen en het MRCC

Oefeningen zijn in de eerste plaats leermomenten en zeer belangrijk als training om noodsituaties de baas te kunnen. In een open communicatie kan nadien gezegd worden waar problemen ervaren werden zodat die kunnen opgelost worden voor reële situaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *