Studenten maritieme wetenschappen UGent mee met TER STREEP

studenten UGent op TER STREEPOp donderdag 3 april voer Klaas Willaert, assistent van prof. dr. Eddy Somers (UGent), samen met 5 studenten mee met het hydrografisch schip TER STREEP. Gezagvoerder Patrick Heinderson loodste samen met zijn bemanning de TER STREEP naar de ondiepe wateren ter hoogte van de Trapegeerbank, waar de hydrografen metingen uitvoerden. De collega’s van de Vlaamse hydrografie (afdeling KUST) hadden de studenten ondertussen volledig ondergedompeld in de opdrachten die de TER STREEP uitvoert en de werking van de meetapparatuur. Van de bemanning kregen ze dan weer alle uitleg over de werking van het schip, de machinekamer en de navigatie- en communicatieapparatuur op de brug.

Diezelfde dag maakten ze op volle zee ook oefeningen mee tussen de TER STREEP en een helikopter van het 40e smaldeel (Koksijde), die samen reddings- en winchingoefeningen op het schip hadden ingepland. Collega Isabelle Messens, die de groep begeleidde, zorgde samen met de bemanning voor een mooie en leerrijke lentedag op zee.

Foto’s van de studenten op TER STREEP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *