Werken voor renovatie en verhoging havenkade Scarphout Blankenberge

In de Oude Vissershaven, een dok in de jachthaven van Blankenberge, zijn de werkzaamheden begonnen voor de renovatie en de verhoging van een deel van de havenkade. Die verhoging is nodig om de Royal Scarphout Yachtclub de kans te bieden om het bestaande clubhuis uit te breiden. De uitbreiding bevat aanpassingen aan de oostzijde, waardoor het clubhuis dichter bij het wateroppervlak zal staan.

Het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust is verantwoordelijk voor de bouw, het onderhoud en de exploitatie van de jachthavens aan de kust. De jachtclubs staan in voor de aanmeerfaciliteiten. In Blankenberge vraagt Royal Scarphout Yachtclub om de havenkade aan de westelijke oever van de Oude Vissershaven te verhogen. De jachtclub heeft namelijk uitbreidingsplannen.

In de bocht ter hoogte van het clubhuis wordt de havenkade gerenoveerd zodat de grootste hinderpaal voor de uitbreiding van het clubhuis verdwijnt. Deze werken zijn een voorafname van de volledige vernieuwing van de oeververdediging. Goed uitgeruste en comfortabele clubhuizen zijn belangrijk voor de kwaliteitsvolle uitbating van de Vlaamse kustjachthavens. Een stevige oever is onontbeerlijk voor de uitbreidingswerken en derhalve geeft het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust nu prioriteit aan de renovatie.

Eind vorige week zijn de damplanken geleverd. Na de nodige voorbereiding gaan de werken definitief van start. Pal voor de bestaande damwand worden nieuwe damplanken geheid. Het bestaande talud wordt uitgebroken en op de helling wordt een nieuwe bekleding aangebracht. Als alles volgens planning verloopt, zal de gerenoveerde oeververdediging afgewerkt zijn tegen maart 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *