Achter de schermen van de VLOOT-reddingsdienst!

ReddingsdienstTijdens het Oostende voor Anker-weekend, staat op 31 mei en 1 juni 2014 bij VLOOT de zeereddingsdienst centraal.  Kinderen tussen 10 en 16 jaar kunnen meevaren met een volledig uitgeruste reddingsboot.

De VLOOT-reddingsdienst bestaat uit 13 professionelen die 365 dagen per jaar klaar staan om onmiddellijk uit te rukken. Er zijn twee dedicated vaartuigen en zelfs een sleepboot ter beschikking om ook met zware storm te gaan redden. Op het moment dat het Maritiem Reddings- en Coördinatie Centrum (MRCC) in Oostende VLOOT oproept, kunnen de zeeredders in minder dan vijf minuten uitvaren. Hun speciale pakken waarborgen hun veiligheid in de meest extreme weersomstandigheden dankzij de ingebouwde PLB (Personal Locator Beacon), multifunctionele strobe lights en reddingsvesten.

De zeeredders krijgen een goede aansturing vanuit de wal, maar zij voeren zelf, on scene, de reddingsacties op een professionele manier uit. Om goed voorbereid te zijn, oefenen de redders dagelijks op zee.

Maak uitgebreid kennis met alle facetten van deze belangrijke dienstverlening tijdens het weekend van Oostende voor Anker.

Meer info over het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *