ISM- en ISO 9k-audits geven VLOOT nieuwe duw vooruit

Audit TER STREEP vervolledigt kwaliteitsplaatje van Vlaamse hydrografie

Op dinsdag 13 mei 2014 rondde extern auditor Wim De Cleyn een tussentijdse ISO 9k-audit af. Deze audit nam enkele dagen in beslag en ook nu werden vele collega’s en de directie onderworpen aan tal van vragen. De auditor nam zowel de locaties Vlissingen, Antwerpen als Oostende onder de loep. Ook het hydrografisch schip TER STREEP, dat samen met de Vlaamse hydrografie wordt ingezet, de tenderswath WESTERSCHELDE en het betonningsvaartuig ZEESCHELDE werden deze keer nadrukkelijk geaudit. Aan de wal ging de focus vooral naar personeelsmanagement en opleidingen, crew planning, logistiek en inkoop, de technische dienst en operations. De directie en SHEQ bleven vanzelfsprekend niet buiten schot. Er werd 1 verbeterpunt vastgesteld dat ondertussen wordt aangepakt door de nog iets verdere uitrol van de VLOOTwebwinkel.

Eerder ging een ISM-audit door aan boord van loodsboot 7, waar het safety management certificate werd vernieuwd. Gezagvoerder Franky Pots en zijn team werden er geaudit door ir. Davy Vandecasteele van Bureau Veritas. Daar bracht de audit enkele verbeterpunten aan het licht, die ondertussen opgenomen werden en waardoor deze 36 jaar oude loodsboot opnieuw kan uitkijken naar de volgende ISM-audit binnen een tweetal jaar.

Nu de TER STREEP, via de externe audit bij VLOOT, grondig geaudit werd en er geen opmerkingen geformuleerd werden is het duidelijk dat de hydrografische dienstverlening in de schoot van het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust haar kwaliteitsbewaking duidelijk steeds verder succesvol opvoert. De collega’s van de Vlaamse hydrografie behaalden met hun afdeling (afdeling Kust) eerder dit jaar voor het eerst hun ISO 9k-certificaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *