Succesvolle redding van 6 personen op 15 mijl uit de kust dankzij goed teamwork

wielingenOp zondag 8 juni 2014 kreeg de WIELINGEN een man-over-boord-melding van de MARINA ACE. Één van haar bemanningsleden bevond zich in het water en drie anderen op de kiel van een van de reddingssloepen van het schip. Terwijl de gezagvoerder van de WIELINGEN Kurt Quartier contact nam met het Maritiem Reddings- en Coördinatie Centrum (afdeling SCHEEPVAARTBEGELEIDING) voer hij met zijn bemanning (Danny Deneve en Louis De Gheest) ter plaatse. De WIELINGEN voerde tot dat ogenblik beloodsingen uit in de WANDELAAR PILOTAGE AREA. De collega’s Cindy Geentjens en Danny Eerebout van het MRCC coördineerden de actie van de wal uit. Via hen werd ondertussen een helikopter van het 40e Smaldeel opgeroepen.

Eén persoon werd in de noordoosthoek van het ankergebied ten noorden van het beloodsingsgebied uit het water gehaald en ook de drie bemanningsleden die op de kiel van de gekapseisde reddingsboot zaten, werden aan boord genomen. Ze konden er zich afdrogen en opwarmen en wisselden hun natte kleren voor droge overalls van VLOOT.

De Seaking van het 40e Smaldeel kwam ter plaatse en twee Medics werden aan boord van de WIELINGEN gewincht. De vier geredde personen werden onderkoeld bevonden en meegenomen met de Seaking, die vervolgens via de MARINA ACE vloog om twee andere personen medisch te onderzoeken. Het schip had deze laatsten zelf uit het water kunnen halen.

De WIELINGEN bleef ter hoogte van de gekapseisde reddingssloep om de bergers toe te staan haar te lokaliseren. Ze werd in de late namiddag opgesleept naar Nieuwpoort. Vijf van de zes bemanningsleden mochten ’s avonds opnieuw het ziekenhuis verlaten en werden aan boord van hun schip gebracht. Het zesde bemanningslid moest gehecht worden en vervoegde de MARINA ACE later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *