Nieuwe veerboot aangekomen in haar thuisbasis te Antwerpen.

Veerboot PIETER BRUEGEL krijgt watersaluut van de ZEESCHELDEBegeleid door een watersaluut van de ZEESCHELDE leverde scheepswerf Van Os uit Yerseke (Nederland) op maandag 7 juli 2014 een nieuwe veerboot (voetgangers) aan VLOOT. De scheepswerf startte officieel op vrijdag 10 januari 2014 met de afbouw van het vaartuig. De veerboot zal na een familiarisatie- en proefperiode de meer dan 80 jaar oude veerpont SIMON STEVIN vervangen op de Schelde.

Het vaartuig zal zoals haar voorganger opereren op de verbinding tussen Kruibeke en Hoboken. De PIETER BRUEGEL is 28,65 meter lang en 9 meter breed. De veerdienst tussen Kruibeke en Hoboken vormt een belangrijke meerwaarde voor het woon-werk en het woon-school verkeer dat bijna 75% inneemt van het totaal gebruik. In 2013 hebben meer dan 300.000 personen gebruik gemaakt van deze veerdienst. Net zoals alle VLOOTvaartuigen en veren vaart de PIETER BRUEGEL op zwavelarme brandstof.

De naam verwijst naar de schilder (1520-1569) die opgenomen werd in de Antwerpse schildersgilde in 1546. De naam van de veerboot ligt zodoende in dezelfde lijn (Vlaamse kunstschilders) als de vorige (JAN VAN EYCK) die in 2006 werd geleverd in Antwerpen.

Beelden vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *