ZEETIJGER EN ZEEHOND trekken voortouw in ultieme publiek-private samenwerking op zee

Zeetijgeer en Zeehond tijdens oefeningOp donderdag 2 oktober 2014 vond ter hoogte van de grens met Nederland, op de Vlakte van de Raan, de EMSA-pollutiebestrijdingsoefening (European Maritime Safety Agency) plaats.

VLOOT zette er, opnieuw in goed partnership met de FOD Leefmilieu, de ZEETIJGER en de ZEEHOND in.Ook de collega’s van de Nederlandse Rijksrederij zetten er hun ARCA in.

Verschillende door EMSA-gecontracteerde privéreders participeerden aan de oefening, die vooral tot doel had om zowel de middelen, bemanningen, als de communicatie en coördinatie uit te testen.

De oefening werd ook door de Afdeling Scheepvaartbegeleiding gevolgd vanuit het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum . De ZEETIJGER en ZEEHOND namen het als lead ships op zich om de drijvende, U-vormige “booms” die de olie moeten vegen en samenbrengen, te slepen. De andere partners stonden met hun eenheden in om de olie op te pompen aan boord van hun vaartuig.

Foto’s van de oefening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *