IMDatE infosessie bij Scheepvaartbegeleiding

Afd. Scheepvaartbegleiding heeft als Belgische SafeSeaNet Nationaal Competente Autoriteit op 19/11/2014 een infosessie georganiseerd over de Europese Integrated Maritime Data Environment (IMDatE) voor een aantal kustwachtpartners. Deze IMDatE kadert binnen de geïntegreerde maritieme strategie doelstelling van DG MOVE om de samenwerking tussen verschillende kustwacht autoriteiten te verbeteren en om ook de grensoverschrijdende samenwerking te faciliteren.

imdate

De IMDatE webservice werd ontwikkeld door EMSA (European Maritime Safety Agency) om een regionaal maritiem verkeersbeeld te kunnen presenteren waarbij de positie informatie van landgebaseerde AIS, satelliet AIS, LRIT en VMS data geïntegreerd worden. Tijdens deze sessie werd een presentatie gegeven door EMSA over de verschillende functionaliteiten die al ontwikkeld zijn voor de verschillende kustwacht user communities. Vanuit verschillende Belgische kustwachtpartners werden er vragen gesteld om extra functionaliteiten te voorzien ter ondersteuning van hun operationele taken. Er werd bovendien een bezoek gebracht aan het MRCC door DG MOVE en EMSA.

mrcc imdate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *