Nieuwe redeboten voor Vlissingen

Op woensdag 26  september  2012 bevestigde VLOOT de gunning van drie nieuwe redeboten voor de beloodsingsoperaties te Vlissingen. De huidige redeboten zullen op het ogenblik van vervanging qua leeftijd de 20 jaar voorbij zijn.

Voor de nieuwe werd, vanwege de goede ervaringen met het rompdesign van de RAVELINGEN, opnieuw gekozen voor een rompvorm van het wave piercing-type, ditmaal uit aluminium. De redeboten zullen een lengte van 20.3m, breedte van 6.1m en diepgang van 1.6m hebben en een snelheid van 25 knopen lopen. De werf Baltic Workboats (Estland) kwam als beste uit de selectie en kreeg de opdracht toegewezen. De investering staat voor een totaalbedrag van 5.9 mio euro.

De eerste van de drie wordt, volgens de planning van de werf, halfweg 2013 verwacht. De derde in de eerste helft van 2014. De artist’s impression geeft mee hoe de vaartuigen eruit zien. Vanzelfsprekend zullen de nieuwe redeboten dezelfde rood-witte kleuren voeren als de andere nieuwe loodsboten en onder Belgische vlag varen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *