Verwerven en verankeren knowhow centraal

stageplaatsVLOOT biedt aan boord van haar schepen sinds lang stageplaatsen aan. Dit zowel aan maritieme instellingen als aan individuele studenten. Maar ook aan hogeschoolstudenten (masteropleiding industriële wetenschappen – afstudeerrichting maritieme technieken) en aan andere technisch gerichte studies geeft VLOOT mogelijkheden. Naast de stages worden studenten daarenboven begeleid en ondersteund bij het maken van eindwerken. Binnen deze groep bevinden er zich trouwens ook VLOOTcollega’s die gekozen hebben om zich tijdens hun vrije uren verder bij te scholen.

Laatstejaarsstudent Ronald Deleersnyder combineert op deze wijze zijn job bij VLOOT als hoofdscheepstechnicus aan boord van de ZEETIJGER met een opleiding aan de Odisee-Technologiecampus in Gent, die deel uitmaakt van de Associatie KU Leuven. Hij heeft ervoor gekozen een eindwerk te maken gerelateerd aan de vaartuigen van VLOOT en zijn job. Een van de onderdelen van zijn eindwerk is de volledige technische voorbereiding van het droogdok van de ZEETIJGER. De werken starten op 9 december 2014 en gaan door op het terrein van Gardec, een scheepswerf in Zeebrugge. Naast Ronald Deleersnyder krijgen nog enkele ingenieurs- en zeevaartschoolstudenten begeleiding.

VLOOT is daarenboven via de hogescholen zelf betrokken bij maritieme opleidingen. Het jureren van eindwerken en het zetelen in adviescommissies samen met andere maritieme spelers zijn hier voorbeelden van. Het structureel verankeren van maritieme knowhow in Vlaanderen, en dit op een zo breed mogelijke manier, is vanzelfsprekend een belangrijke opdracht en uitdaging voor de rederij.

Enkele beelden van de voorbereiding door Ronald Deleersnyder en Benedikt Claeys van het droogdok van de ZEETIJGER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *