Nieuwe redeboot ZEEASTER aangekomen in Antwerpen

ZEEASTERDe nieuwe redeboot ZEEASTER is op donderdag 4 december 2014 aangekomen in Antwerpen. Het vaartuig is specifiek ontworpen voor het transport van personen op de Schelde en de Noordzee. Naast het beloodsen van schepen ter hoogte van de rede van Antwerpen, kan de redeboot ook ingezet worden om alternatieve taken uit te voeren.

De ZEEASTER is op 28 november 2014 vertrokken uit Estland, van de werf Baltic Workboats, maar diende onderweg te schuilen door de slechte weersomstandigheden. Eenmaal de weersomstandigheden het opnieuw toelieten, hervatte de ZEEASTER haar tocht richting haar nieuwe thuishaven Antwerpen.

Het vaartuig heeft een lengte van 20,30 meter, een breedte van 5,70 meter en een diepgang van 0,87 meter. De ZEEASTER is uitgerust om veelvuldig te praaien, ook met vaartuigen die een lage vrijboord hebben.

Beelden van de aankomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *