WESTDIEP beloodst één van de grootste containerschepen ter wereld

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe gloednieuwe ‘China Shipping Container Lines Globe’ vertrok in december vanuit China voor haar ‘maiden trip’. Na verschillende tussenstops, meerde het vaartuig op 17 januari 2015 aan in de haven van Zeebrugge. De ‘CSCL Globe’, één van de grootste ter wereld, werd in de aanloop naar de haven beloodst via de WANDELAAR en de WESTDIEP. Het 400 meter lange schip heeft een diepgang van 16 meter en een capaciteit van 19100 TEU. De totale capaciteit anders bekeken: alle containers kunnen een ketting van 115 kilometer vormen.

De haven van Zeebrugge investeerde in de toegankelijkheid van haar haven om dergelijke nieuwe schepen te kunnen ontvangen. Het havenbestuur stelt zeer veel belang te hechten aan de samenwerking met ‘China Shipping Container Lines’.

Enkele beelden vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *