Oefening ANIP Noordzee

oefening Op dinsdag 3 maart is onder leiding van de gouverneur van West-Vlaanderen een grootschalige tafeloefening georganiseerd om het Nood- en Interventieplan Noordzee uit te testen. Alle verschillende disciplines, van hulpverlening tot communicatie, waren aanwezig en hebben hun samenwerking en onderlinge interactie kunnen toetsen aan de praktijk.

Het scenario van de oefening draaide rond een brand aan boord van een ro-roschip met gevaar voor giftige rookontwikkeling. De passagiers en bemanning, waaronder verschillende gewonden en helaas ook 3 doden, moesten geƫvacueerd worden. De oefening is zeer nuttig gebleken om het noodplan nog verder te verfijnen en een doorgedreven samenwerking te garanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *