SPN en VLOOT waken samen in Oostende

ZEEHOND en ORKAMaandagavond 3 augustus 2015, omstreeks 23.30 uur, kregen de redders van VLOOT via het MRCC (afdeling SCHEEPVAARTBEGELEIDING) een oproep om bijstand te leveren aan een motorjacht dat om onbekende reden vastliep op de Oostelijke strekdam in Oostende. Ter plaatse kon de bemanning van de ORKA zes van de negen opvarenden aan boord nemen en de eerste zorgen toedienen.

De andere opvarenden werden via het politievaartuig SPN-09 en een ander in de buurt liggend vaartuig van het schip gehaald. Kort daarna zonk het schip. Zes personen werden afgevoerd naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. De ORKA bleef op de plaats van het ongeval als waakschip tot de ZEEHOND de monitoring van het wrak kon overnemen samen met de Brandaris (Ship Support). Het wrak is ondertussen met een kraan uit het water gehaald vanaf de strekdam.

Het was een sterk staaltje van koelbloedig en professioneel optreden van de bemanning van de ORKA (gezagvoerder Manfred Van Elslande geassisteerd door Ken Debacker en Alex Van Den Bussche) in zeer goede samenwerking met het MRCC en met andere partners zoals scheepvaartpolitie en Ship Support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *