Bedanking voor de bemanning van de LILLO

Gezagvoerder André Van Den Bulck en zijn bemanning van de LILLO (bebakeningsvaartuig op de Schelde) kregen een bedanking van de directie, begeleiders en de leerlingen van het Koninklijk Technisch Atheneum Zwijndrecht (Cenflumarin) voor hun doortastend optreden toen het opleidingsvaartuig Tijl stroomopwaarts van Antwerpen even in problemen kwam.

bemanning van LILLO

De bemanning van de LILLO

Op 25 september kreeg de Tijl brandalarm aan boord en de LILLO kwam onmiddellijk te hulp en nam alle opvarenden aan boord. VLOOTcollega’s Gregory Baeyens en Danny Claus stapten ook over op de Tijl en zorgden dat elk verder brandgevaar in de kiem werd gesmoord. De Tijl werd door de LILLO ook veilig aan de oever afgemeerd.

Eén van de opdrachten van de huidige bebakeningsvaartuigen en het binnenkort in Antwerpen arriverende nieuw bebakeningsvaartuig ZEESCHELDE bestaat ook uit het zorgen voor een verhoogde veiligheid op de Schelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *