Mercator helemaal naakt!

Eind oktober 2015 kwam de oude dame volledig uit het water. Vanaf dat moment kon IdP – de Vlaamse scheepswerf die de onderhoudswerkzaamheden in goede banen leidt – van start gaan met de reiniging en de plaatdiktemetingen van de romp. Midden december 2015 nam de Mercator plaats in de loods om beschut te zijn van weer en wind. Op deze manier kan IdP de onderhoudswerkzaamheden in de meest optimale omstandigheden uitvoeren.

Na alle voorbereidende werken aan de romp, is ondertussen duidelijk welke gedeelten van het plaatwerk aan vernieuwing toe zijn. Op dit moment worden de te vernieuwen stukken plaatwerk uit de romp gesneden om in een volgend stadium de nieuwe platen in deze leegtes te plaatsen. Ook de onderhoudswerkzaamheden binnenin het vaartuig en aan de dekken gaan goed vooruit.

Enkele beelden vindt u hier.

Een gedachte over “Mercator helemaal naakt!

  1. Proficiat mannen mooi werk aan An old lady die in de beste handen is met IDP en Shipyard Lowyck voor de grote herstellingen aan haar mooie lichaam.
    We hopen haar vlug terug op het water te zien en dan liefst onder zeil en varend over de west Europese zeeën.
    Maritieme groetjes,
    Linthout Roger
    Captain zeilschip endlich

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *