Vlaamse Havendag groot succes

Zo’n 75.000 mensen hebben op 22 september de derde Vlaamse Havendag bezocht.  Bedoeling was het brede publiek vertrouwd te maken met de veelzijdigheid van het havengebeuren. Als belangrijke partner kon MDK uiteraard in de vier Vlaamse havens niet ontbreken.

In Antwerpen was MDK aanwezig met een uitgebreide infostand aan de werf van de Deurganckdoksluis. In totaal bezochten naar schatting 22.000 bezoekers de werf van de sluis die met een lengte van 500 meter, een breedte van 68 meter en een diepte van 17,80 meter de grootste ter wereld wordt. Ook minister president Kris Peeters en minister Hilde Crevits kwamen een kijkje nemen op onze stand.

In Zeebrugge bezochten 1.636 personen de ZEETIJGER.

In de haven van Gent werden zowel de veerboten van Langerbrugge als Terdonk in het programma betrokken, en was ook de ZEESCHELDE afgemeerd. Deze laatste kreeg 516 bezoekers over de vloer maar kon plaatselijk niet op tegen het bijzondere succes van de LIEVEN BAUWENS (veerboot Langerbrugge) die, af en toe ondersteund door een percussieband, 5.600 bezoekers aan boord nam en autovrij naar de overkant bracht. Een 1.800 voetgangers en fietsers en nog 650 wagens lieten zich in Terdonk aan boord van de WILLEM I meevoeren. 

In Oostende kreeg TER STREEP 1.210 bezoekers aan boord. Het MRCC kreeg ook meer dan duizend bezoekers over de vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *