Jobspot - scheepstechnicus hoofdscheepstechnicus


scheepstechnicus aan het werk

Als scheepstechnicus (tweede werktuigkundige) of hoofdscheepstechnicus (eerste werktuigkundige) werk je aan boord van de grote varende eenheden van VLOOT dab te Oostende. Binnenkort zullen ook op de nieuwe SWATH-schepen scheepstechnici tewerkgesteld worden.

Je staat er in voor de planning, de organisatie, de uitvoering, de goede werking en de opvolging van het onderhoud en de herstellingen van de mechanische, elektrische, hydraulische en pneumatische inrichtingen aan boord van een vaartuig, teneinde te allen tijde de veiligheid en de goede werking van het vaartuig te verzekeren.

Je wordt tewerkgesteld in een beurtrolsysteem dat kan variëren volgens het vaartuig waarop je ingescheept bent (dagdienst of continudienst).

Hoe word je scheepstechnicus?

Je beschikt over een STCW’95-vaarbevoegdheidsbewijs III/1 near coastal of hoger en een ervaring van minstens twee jaar in een nautische werkomgeving. Je kunt als contractueel personeelslid aangeworven worden door te solliciteren via de website van VLOOT. Om statutair personeelslid te worden dien je ook te slagen in een wervingsexamen bij selor.

Hoe word je hoofdscheepstechnicus?

Je beschikt over een STCW’95-vaarbevoegdheidsbewijs III-2 near coastal of een STCW-vaarbevoegdheidsbewijs III/3 en een ervaring van minstens twee jaar in een nautische werkomgeving. Je kunt als contractueel personeelslid aangeworven worden door te solliciteren via de website van VLOOT. Om statutair personeelslid te worden dien je ook te slagen in een wervingsexamen bij selor. Ook kun je als scheepstechnicus doorgroeien naar hoofdscheepstechnicus.

Solliciteren kan via de website van VLOOT • Volg ons op sociale media


 • Getijtafels • ZEE VAN NIEUWS

  Schrijf u in op onze maandelijkse nieuwsbrief.
  * Verplicht veld • Cijfers MDK 2020


  Cijfers MDK 2020

  Cijfers MDK 2020 (JPG)
  De cijfers van MDK in 2020.
 • MDK-Actueel


  MDK-Actueel 50

  MDK-Actueel 50 - juni 2019 (PDF 614 Kb)
  Onbemand vaartuig, Energy Observer, Boeienplein naar Kallo, Hydrografische metingen, LIVEX, Veiligheidspost Knokke, Stormvloedkering Nieuwpoort, Blauwe Loper

 • Kaart MDK


  Kaart MDK
  Ontdek de verschillende locaties van MDK in Vlaanderen.