Nieuwe lichting loodsen aan de slag

Versterking voor het Loodswezen binnen het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK).  Gisteren kregen onze vijf kersverse loodsen Nils, Michael, Bart, Tom en Amaury na een opleiding van een jaar hun penning in de Belgische loodsensociëteit in de haven van Vlissingen, die de schakel is tussen onze kust en de havens van Antwerpen-Zeebrugge en Gent.  

De vijf werkten al eerder op het water en kiezen nu voor een job als loods.  Nils, Michael, Bart en Tom vervoegen de zeeloodsen, Amaury start als kustloods.   

Hun persoonlijke loodsenpenning kregen ze uit handen van Nathalie Balcaen, administrateur-generaal van MDK. 

Het is de eerste lichting loodsen die aan slag gaat na mijn aanstelling als directeur van de DAB Loodswezen, dus het doet me wel iets deze jonge generatie in onze groep op te nemen. Ik wens ze alle vijf een geweldige carrière en behouden vaart.  

- Roel Schippers

Als agentschap streven we samen naar een betrouwbare dienstverlening.  De pas afgestudeerde loodsen zullen daar ongetwijfeld hun steentje toe bijdragen. Zij komen terecht in een heel mooi beroep in een enorm boeiende maritieme wereld.  Ik wens onze vijf nieuwkomers dan ook alle succes toe en vooral veel plezier in het uitoefenen van hun job.

- Nathalie Balcaen

Versterking bij afdeling Scheepvaartbegeleiding

Ook bij afdeling Scheepvaartbegeleiding van MDK komt er een nieuwe lichting medewerkers aan.  In november zullen kandidaat VTS-verkeersleiders hun opleiding afronden en kunnen ze werken in de verkeerscentrale Zandvliet.  Ondertussen begon ook op 16 september al een nieuwe lichting kandidaten aan de VTS-opleiding die zo’n negen maanden duurt. 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier